Nutteloze Borden Wandeling in Linden

In Linden is de eerste “Nutteloze Borden Wandeling” van Vlaams-Brabant geopend. Op zaterdag 30 maart 2024 werd deze wandelroute ingehuldigd en enkele weken later gingen we zelf op ontdekking om alle bordjes te vinden. Hmm wat is dat voor een wandeling zal je misschien denken? Verwacht je aan een wandelroute door de straten en bossen van Linden met meer dan 60 grappige, flauwe, maar vooral nutteloze bordjes! Ik kan me inbeelden dat buitenstaanders, die niets van de wandeling afweten, erg verward zijn wanneer ze een nutteloos bordje tegenkomen. 

Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  De wandelroute

  • Wandelafstand: 4,5 km
  • Start- en eindpunt: kerk Linden
  • Parkeren: kerk Linden of begraafplaats Linden
  • Duur: +/- 1u30 (afhankelijk van hoe snel je de bordjes ziet)
  Als je dacht dat wij enkel graag lange afstandswandelingen maken, dan heb je het fout. De wandelroute die we in Linden hebben gedaan, was ge-wel-dig! Misschien niet zo avontuurlijk, maar wel één van de grappigste wandelingen die je kan maken in België. De route start en eindigt aan de kerk van Linden, maar door het zonnige weer en de voetbalwedstrijd van VK Linden hebben wij een beetje verder op de begraafplaats van Linden geparkeerd. Van daaruit kan je ook perfect de wandeling starten. De Nutteloze Borden Wandeling is niet bewegwijzerd, maar je kan een plannetje bemachtigen in het gemeentehuis van Linden of via deze link. De weg is op sommige plaatsen onverhard en daardoor niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers of kinderwagens. Ook waren sommige straten erg stijl naar boven. Voor rolstoelgebruikers raden we volgende variant aan: vanaf bordje 26 doorsteken naar bordje 45 tegenover de Spar van Linden. Van daar uit zet je jouw weg verder richting de kerk, het beginpunt van de wandeling.

  Tip: proef enkele lokale dranken

  Zowel aan het begin als op het einde van de route heb je de mogelijkheid om 2 Hagelandse streekproducten te proeven. Nog geen 300 m van de kerk van Linden passeer je “Brouwerij de Schuur“, een kleinschalig ambachtelijk brouwerij waar enkele biertjes mooi tentoon gesteld staan op de vensterbank. Aanbellen maar! Op het einde van de wandeling doorkruis je de prachtige wijnranken van “Wijnkasteel Vandeurzen“. Voor zowel bier als wijnliefhebbers dus wat wils!

  De Nationale Vereniging voor Nutteloze Borden

  Kamiel De Bruyne is de oprichter en voorzitter van de Nationale Vereniging voor Nutteloze Borden, de enige organisatie in ons land die zich inzet voor de verspreiding van nutteloze borden. Het concept ontstond tijdens de lockdown, waarbij hij aanvankelijk de borden lukraak op openbare locaties plaatste. Al snel ontstond het idee om er een wandelroute aan te koppelen, en zo geschiedde!

  Word lid van de vereniging

  Iedereen kan lid worden van de vereniging en zelf nutteloze borden ophangen, bijvoorbeeld aan je eigen huis of een locatie in je gemeente. Je kan je eigen bordjes maken of ze aanschaffen via de webshop van de vereniging.

  Ontdek alle Nutteloze Borden wandel- en fietsroutes

  • Nutteloze Borden Wandeling in Genk (4 km)
  • Nutteloze Borden Wandeling in Hoogstraten (6,5 km)
  • Nutteloze Borden Wandeling in Ieper (5 km)
  • Nutteloze Borden Wandeling in Berlare (7 km)
  • Nutteloze Borden Wandeling in Ninove (3 km)
  • Nuttelozen Borden Fietsroute in Wichelen (20 km)
  nutteloze borden wandeling linden

  Op zoek naar een langere wandeling rondom Linden?

  Dan heb ik goed nieuws voor jou! Aan wandelknooppunt 5, vlak aan de kerk van Linden starten er 2 wandelknooppunt routes. De knooppunten staan duidelijk aangegeven op het bord naast de kerk of je kan hieronder meer info terugvinden. Beide wandelingen gaan door de prachtige groene omgeving van Linden en doorkruisen het Lindenbos en het Chartreuzenbos. Als je tijd hebt en onderweg tijdens de Speelbergwandeling graag een hapje eet, kijk dan zeker op voorhand of taverne “Bed van Napoleon” open is. In de tijden van Napoleon was dit een oude boswachterswoning waar zelfs keizer Napoleon Bonaparte ooit de nacht heeft doorbracht, uniek sfeer en ervaring dus! Maak je de wandeling met jouw trouwe viervoeter? Ga dan met je hond op het terras zitten, aangezien binnen geen huisdieren toegelaten zijn. Maar neem zeker binnen eens een kijkje om terug gekatapulteerd te worden in de tijd!

  Lindenboswandeling

  • Wandelafstand: 7,9 km
  • Duur: +/- 2u15
  • Volg de knooppunten: 5 – 51 – 53 – 55 – 56 – 47 – 19 – 18 – 111 – 54 – 51 – 5

  Speelbergwandeling

  • Wandelafstand: 12 km
  • Duur: +/- 2u30
  • Volg de knooppunten: 5 – 51 – 53 – 55 – 56 – 47 – 19 – 18 – 111 – 112 – 113 – 114 – 57 – 52 – 5
  • Taverne: op 6,5 km van het startpunt
  Don't forget it...

  Pin it for later

  We helpen je graag op weg!

  Handige sites
  om je reis te plannen

  Op onze reisblog maken we gebruik van affiliated links. Dit wil zeggen dat als je via deze links een aankoop doet, dat wij daar een kleine commissie van krijgen. Zonder extra kosten voor jou, een win-win dus! Zo help je ons bij het ondersteunen van onze reisblog.

  juriancuypers-lissaboeren
  Wil je ons steunen?

  Bedankt om onze blog te lezen!

  Met alle plezier delen wij onze reisverhalen, foto’s en video’s met andere avontuurlijke reizigers. Wie ons hiervoor graag wil bedanken of ons een zakcentje wil geven voor een volgende roadtrip kan ons hier trakteren op een koffietje.

  Duizendmaal dank,
  Jurian & Lissa

  Scroll naar boven