Augstmatthorn hike: wandelen over een spectaculaire bergkam

Voor avontuurlijke wandelaars is de zonsopgang hike naar de Augstmatthorn een onvergetelijke ervaring. Deze uitdagende klim beloont je met een adembenemend uitzicht op Brienzersee en de omliggende bergtoppen. Begin je hike vroeg en geniet van de ochtend stilte en de opkomende zon. Onderweg kun je steenbokken spotten en op de top word je getrakteerd op één van de mooiste panorama’s van Zwitserland. Tijdens onze roadtrip door Zwitserland was dit onze laatste hike voor we terug naar huis vertrokken, wat een afsluiter van onze vakantie!

Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Parking Augstmatthorn hike

  Je kan de Austmatthorn bereiken via verschillende kanten. Wij kozen ervoor om de Austmatthorn te trotseren bij zonsopgang, dus dienden we erg vroeg op te staan. Vanuit Interlaken reden we via Habkern naar het restaurant Jägerstübli Lombachalp waar we onze auto parkeerden. Vanuit Interlaken is dit minstens 30 minuten rijden via een smalle kronkelende bergweg, die hier en daar wat lastig is als je tegenliggers tegenkomt.

  Eenmaal aangekomen op de parking, waren er al 3 andere auto’s geparkeerd en wisten we dus dat we niet de enige waren die een sunrise mission gingen doen. Het voordeel van hier te starten met wandelen, is namelijk dat je geen kabelbaan moet nemen. Weer wat geld kunnen besparen! Enkel de parkeerplaats dienden we dus te betalen en dit kon enkel met cash (munten) aan de automaat.

  Rij je met een grote camper of wil je de Augstmatthorn hike pas rond de middag starten, dan zal het té druk zijn op de parking. Toen wij na onze hike terug bij de parking aankwamen rond 10u ‘s morgens, dan stond deze namelijk vol met auto’s. Als je de hike dus na 10u wil beginnen, dan parkeer je best in Habkern of boek je een retourticket voor de kabelbaan vanuit Harder Kulm in Interlaken en maak je vanaf daar de bergkamwandeling (bekijk hier de GPX-file 15 km hike).

  Wandeling naar Augstmatthorn

  Om 4u gingen we van start met de hike naar de top van de Augstmatthorn. De hike was erg steil, aangezien je 580 meter stijgt op slechts 2,3 km afstand. Het begin van de hike was ook vrij modderig, dus onze wandelstokken kwamen goed van pas. Ook een Petzl hoofdlamp is een must, aangezien we in het donker aan het wandelen waren. Net zoals overal in Zwitserland zijn alle wandelpaden steeds goed aangegeven op gele bordjes, dus hierdoor wisten we dat we nog steeds op het juiste bergpad zaten.

  Na ongeveer 1u 30min waren we op de top en konden we genieten van een prachtig uitzicht over Brienzersee. Samen met een groepje van 10 andere outdoor hikers genoten we van de zonsopgang. Wij hebben hier 2 uur pauze genomen, om rustig te genieten van het prachtige uitzicht! Natuurlijk hebben we ook veel mooie foto’s en een timelapse gemaakt.

  Als de zon was opgekomen, hiken we verder in zuidwestelijke richting, zodat we over de smalle bergkam konden wandelen. We daalde gedurende 2 uur rustig af en genoten van de zon op ons gezicht. Toen wij aan het afdalen waren naar de parking, was het grappig om alle tegenliggers tegen te komen omdat wij al bijna klaar waren met onze hike en zij nog moesten beginnen met de klim naar de top. De sunrise mission naar de top van Augstmatthorn was een geslaagde afsluiter van onze roadtrip door Zwitserland!

  Wil je een meer uitdagende hike doen?

  Neem dan zeker een kijkje op onze andere blog over de avontuurlijke Hardergrat Trail en Brienzergrat trail.

  Andere manieren om op de bergkam Augstmatthorn te geraken

  Makkelijke keuze:
  Kabelbaan Harder Kulm (Interlaken)

  Als vele hoogtemeters fysiek niet mogelijk is, dan kan je de kabelbaan naar Harder Kulm nemen. Op de top is een uitkijkplatform om van het uitzicht te genieten. Ook kan je van hieruit een bergkamwandeling maken en keer je om wanneer je zelf wil.

  Goedkope keuze:
  Bus 106 Interlaken West - Habkern

  Een goedkoper alternatief dan de kabelbaan, is via het openbaar vervoer. Indien je overnacht in Interlaken, kan je bij Interlaken West bus 106 nemen naar Habkern. Deze duurzame rit duurt slechts 15 minuten. Vanuit Habkern kan je een hike van ongeveer 15 km maken.

  Accomodaties rondom Interlaken

   

  Veelgestelde vragen

  Bekijk steeds de webcams van Habkern en Brienzer Rothorn om de weersomstandigheden te bekijken. Ook de app Meteoswiss is een aanrader! Indien het de dag voordien of dag van de hike hard heeft geregend, dan is het pad erg glad, waardoor de trail gevaarlijk kan zijn op bepaalde smalle delen. Ook zou het ook niet leuk zijn als je op de top van de Augstmatthorn bent en er mist hangt, want dan heb je geen prachtig uitzicht.

  Don't forget it...

  Pin it for later

  wandelen door de aareschlucht kloof
  We helpen je graag op weg!

  Handige sites
  om je reis te plannen

  Op onze reisblog maken we gebruik van affiliated links. Dit wil zeggen dat als je via deze links een aankoop doet, dat wij daar een kleine commissie van krijgen. Zonder extra kosten voor jou, een win-win dus! Zo help je ons bij het ondersteunen van onze reisblog.

  juriancuypers-lissaboeren
  Wil je ons steunen?

  Bedankt om onze blog te lezen!

  Met alle plezier delen wij onze reisverhalen, foto’s en video’s met andere avontuurlijke reizigers. Wie ons hiervoor graag wil bedanken of ons een zakcentje wil geven voor een volgende roadtrip kan ons hier trakteren op een koffietje.

  Duizendmaal dank,
  Jurian & Lissa

  Scroll naar boven